Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Assaig popular de la Festa Major s’ha celebrat enguany a la plaça Jaume I

Aquest dijous a la nit es va celebrar el que mica en mica s’ha anat convertint en una tradició més de la festa.

L’assaig popular de la Festa Major, una nit d’assaig en la que aquelles persones que ho volen poden participar també en els balls. Un assaig al que no hi assisteixen tots els balls, però en el que n’hi falten ben pocs. Desprès de la polèmica d’aquest estiu amb el tema de l’assaig habitual dels balls a la plaça Constitució aquest any, per primera vegada, l’assaig popular s’ha traslladat a la plaça Jaume I.

Un fet que pot tenir pros i contres.

A l’assaig popular hi participen ex-balladors o gent que no ha ballat mai els balls i que en tenen ganes. Gent que pot comprovar la dificultat dels balls. En el cas per exemple de les Cotoninens el més difícil és acostumar-se al pes de la peça.

Entre els balls que participaven de l’assaig hi havia també el d’en Serrallonga. Que van aprofitar per explicar que aquesta nit de divendres, desprès de Goigs presentaran el nou vestuari.

Tampoc no hi podien faltar els precursors d’aquesta tradició, el Ball de les Gitanes. Quan aquest ball el van assumir balladors paios van promoure l’assaig popular. Per mostrar també les dificultats dels passos.

A la plaça Jaume I l’assaig popular va reunir als cercolets, cotonines, gitanes, panderos i bastoners, els d’en Serrallonga, pastorets, entre d’altres i amb els gegants al fons de la placeta del Palau Baltà.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: