Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 12a edició del mercat del préssec d’Ordal arriba a les seves acaballes

La dotzena edició del mercat del préssec d’Ordal arriba a les seves acaballes amb més consumidors coneixedors del producte.

Des de primers de juny i fins al proper cap de setmana, el darrer d’agost, la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal acull, durant els matins del cap de setmana, el mercat del préssec d’Ordal. Edició rere edició, el préssec d’Ordal ha anat obtenint més ressò i molts consumidors l’han incorporat a la seva compra durant l’estiu.

Aquesta evolució l’han notat els paradistes que han estat presents al llarg d’aquestes dotze temporades. Així ho explica la Montserrat Esteve Ràfols. La seva família hi ven préssecs des que va començar a celebrar-se el mercat.

El mercat del préssec d’Ordal és sovintejat per gent de la comarca però també rep visitants de comarques veïnes i de més enllà.
Un dels habituals del mercat és el Llorenç Castañeda, de Cervelló, que va a comprar préssecs a Sant Pau d’Ordal cada dues setmanes.

El préssec d’Ordal és 100 per 100 de secà i està collit al punt òptim, de manera que és molt dolç.

El préssec d’Ordal és únic i pràcticament no es troba cap regió en la que el préssec es cultivi i tingui les grans qualitats que li dona la terra 100% de secà. Només es conrea a Subirats i a Avinyonet del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: