Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca incorpora dos nous cicles formatius a l’oferta de formació professional superior

L’institut Milà i Fontanals impartirà el CFGS d’Activitats Físiques i Esportives, i l’Escola d’Enoturisme, el CFGS de Guia, Informació i Assistències Turístiques.

Els dos cicles s’impartiran amb modalitat dual, que permet combinar la formació de l’alumnat en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa.

El CFGS d’Activitats Físiques i Esportives s’impartirà a l’institut Milà i Fontanals. El seu director, Pere Martí, assenyala la importància d’haver aconseguit la implantació d’aquests estudis, amb força demanda a Vilafranca i un bon nivell d’inserció laboral. Martí recordava que fa deu anys que sol·licitaven aquest cicle que facilitarà l’accés de molts joves que fins ara han d’anar fora de Vilafranca per formar-se en aquest àmbit.

El cicle s’impartirà en horari de tarda, previsiblement de tres de la tarda a nou del vespre, i aprofitarà les instal·lacions esportives municipals en els horaris de menor ús. L’horari de tarda també s’ha pensat per facilitar la conciliació a alumnes que ja treballen.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca Xell Montserrat ha destacat que el curs vinent “s’amplia l’oferta de formació professional de cicle superior a Vilafranca en 60 places, de les 291 d’aquest curs, es passa a 351 el curs vinent” amb aquests dos nous cicles.

La regidora també ha apuntat que, en el cas del cicle d’activitats físiques i esportives, ja hi ha acords inicials amb el Consorci Sociosanitari, el Consell Esportiu de l’Alt Penedès i el servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca per poder aplicar la formació professional dual.

El CFGS de Guia, Informació i Assistències Turístiques s’impartirà a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i és l’únic que inclou el vessant enoturístic a la programació. Pel que fa a l’itinerari formatiu, en modalitat dual, preveu la realització de formació a les empreses més rellevants del sector.

El 25 de maig s’obre el termini de presentació de sol·licituds per als cicles formatius de grau superior. Pel que fa a la preinscripció de cicles formatius de grau mitjà i batxillerat, és del 16 al 24 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: