Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa CUEME culmina amb la venda dels productes al mercat

Les cooperatives escolars de cultura emprenedora a l’escola culminen el programa amb la venda dels seus productes al mercat.

Dissabte, la rambla de Sant Francesc va acollir, una edició més, les parades per a la venda de productes de les cooperatives de les escoles que han participat del programa CUEME de cultura emprenedora a l’escola.

Es tracta d’un projecte transversal i ja consolidat, organitzat pel servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca i que busca el seu públic en l’alumnat de les escoles, amb l’objectiu de difondre els valors de l’emprenedoria i el cooperativisme.

Les cinc escoles participants han format les seves respectives cooperatives i han treballat de forma organitzada per a elaborar els productes que dissabte venien al mercat. El programa es fa amb l’alumnat de cinquè de primària. Alguns dels emprenedors ens explicaven el què havien après.

Per als professors, el programa CUEME suposa una experiència gratificant i que resultarà útil per a l’alumnat.

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort destaca el bon funcionament del programa i tot el que s’hi treballa.

Una part del percentatge de venda d’aquests productes va destinada a una causa solidària, sent l’escola qui tria l’entitat receptora.

Després de la venda al mercat va tenir lloc l’acte de reconeixement a les escoles participants: Pau Boada, Montagut, Vedruna-Sant Elies i Sant Josep. El tinent d’alcalde de l’àrea de serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa, va agrair “la participació de més de 180 alumnes, que han treballat durant tots aquests mesos en equip, i han sabut demostrar, un any més, que integren amb molta facilitat els valors del cooperativisme.”

També es va anunciar que en la propera edició s’afegeix una nova escola, el Baltà Elias, que hi participarà amb dos grups més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: