Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP rebutja que l’Ajuntament sigui administració responsable de la gestió del Ricard Fortuny

El PP ja no vol entrar en quina hauria de ser la fórmula que adoptés l’ajuntament per fer-se càrrec del consorci.

L’equip de govern ha fet arribar als grups de l’oposició l’estudi que es va encarregar al bufet Faura-Casas per valorar les possibles figures jurídiques o estructures corporatives alternatives per a la prestació dels serveis assistencials sanitaris, sociosanitaris i socials que actualment ve desenvolupant el Consorci Sociosanitari de Vilafranca del Penedès. La llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local obliga als consorcis a que una administració es declari responsable i, segons el PP, l’objectiu del govern és que en sigui l’Ajuntament de Vilafranca. El regidor Josep Ramon s’hi mostra obertament contrari, perquè és la Generalitat qui té les competències en aspectes sanitaris.

El consorci del Ricard Fortuny es nodreix principalment per l’aportació econòmica de la Generalitat. Segons Josep Ramon, si l’ajuntament se’n fa administració responsable sense tenir els recursos econòmics pot acabar passant com el que ha succeït amb l’Escola de Música, l’Arsenal o les llars d’infants.

El PP ja no vol entrar en quina hauria de ser la fórmula que adoptés l’ajuntament per fer-se càrrec del consorci.

Segons Josep Ramon Sogas la junta de portaveus d’aquest dimecres pot anar encaminada a triar una de les quatre opcions analitzades en l’estudi de Faura-Casas. Són Fundació privada, Fundació del sector públic, Entitat pública empresarial local o Societat mercantil. Ramon sospita que el govern vol optar per la Funcació Privada perquè la contractació d’obres, subministraments i serveis és lliura i la contractació de personal pot ser directa. En aquest sentit el PP alerta que els treballadors podrien perdre la consideració de treballadors públics.

 

 

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: