Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Kepa Junkera entusiasma el públic de l’Auditori de Vilafranca amb la presentació de Maletak

El mestre de la trikitixa ha mostrat aquest diumenge a la tarda a l’Auditori Municipal tot el potencial d’aquest instrument que s’empra des del segle XIX al País Basc.

Kepa Junkera presentava ‘Maletak’, el seu darrer treball discogràfic, acompanyat pel grup Sorginak, a la percussió, les veus i les danses. El músic, autodidacta, ha composat 17 temes que recullen la riquesa de la música tradicional de tota la península ibèrica. Kepa Junkera explicava abans del concert que sempre ha escoltat música a casa i que porta tots aquests anys explorant aquests sons.

Al concert de Vilafranca, Junkera també va convidar músics penedesencs i tarragonins i va interpretar algunes peces pròpies del territori.
El músic creu que la música tradicional continua resistint amb força gràcies a la feina silenciosa de moltes persones que en tenen cura, la transmeten i l’exploren per donar-li altres formes.

A l’Auditori de Vilafranca, Junkera i les Sorginak van entusiasmar el públic amb les melodies, el ritme i el domini sobre els instruments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: