Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Coscubiela es solidaritza i dona suport als treballadors de Codorniu davant la vaga convocada

Coscubiela es solidaritza i dona suport als treballadors de Codorniu davant la vaga convocada

El diputat al Parlament, Joan Coscubiela, de CSQEP s’ha reunit aquest dilluns, a les instal.lacions del comitè de les Caves Codorniu amb els representants dels treballadors.

Estava acompanyat per els regidors d’ICV-EUiA de Sant Sadurní i de Gelida, Rafa Berlanga i Josep Anfruns.

Ha volgut conèixer de primera mà la situació en que es troben i donar el màxim suport als treballadors en la protesta i la vaga convocada, pel 25 i 31 de maig, contra l’ERO presentat per l’empresa i que afecta a més d’una setantena de treballadors.

En la reunió mantinguda s’ han analitzat quines han estat les causes i motius que han dut a aquesta situació, com ara, un enfocament salvatgement competitiu, una política d’abaratiment de costos i salaris per part de les principals empreses referents del sector.  Joan Coscubiela els hi ha expressat que  “la mobilització és molt important per aturar ara l’ERO, però a més, és clau per a evidenciar i denunciar la crisi en que està entrant el sector del cava. Calen mesures urgents, tant polítiques, administratives i legislatives,  com ara de canvi de les actuals dinàmiques empresarials,  per a  poder reconduir  globalment la situació i que torni a emergir el sector”.

Per la seva banda el representant dels treballadors de CCOO, Antonio Cruces, ha manifestat que aquest ERO pot afectar i tenir impacte econòmic i social sobre la ciutat de Sant Sadurní i sobre tota la comarca, “ per aquest motiu, és vital poder que plantar-hi cara”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: