Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els comitès d’empresa i la direcció de Codorniu arriben a un principi d’acord sobre l’ERO

L’acord haurà de ser ratificat pels treballadors i treballadores aquest dimecres.

CCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament l’acord, ja que ha permès una reducció important del nombre de persones afectades per l’expedient, preveu l’aplicació de mesures no traumàtiques i una millora de les indemnitzacions.

L’acord assolit ha permès reduir de 93 a 71 les persones afectades per l’expedient, la majoria de les quals podrà acollir-se a un pla de prejubilacions per a treballadors que tenen a partir de 56 anys. L’empresa els complementarà la prestació mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, amb uns percentatges d’entre el 70% i el 90% del salari net, en funció de l’edat.

Per als 25 treballadors restants, s’ha aconseguit una indemnització de 35 dies per any, amb un màxim de 26 mensualitats, molt per sobre de la que plantejava inicialment l’empresa. En el supòsit que algun d’aquests treballadors compleixi els 55 anys durant el 2017, amb posterioritat a l’extinció del seu contracte de treball, l’empresa assumirà el cost del conveni especial amb la Seguretat Social fins que compleixi els 61 anys.

L’acord també preveu la jubilació parcial, mitjançant contracte de relleu, per a les 8 persones desafectades per l’expedient, i la devolució a la plantilla de la paga salarial que els va descomptar el juny de 2013.

També s’ha aconseguit evitar la segregació del departament de “Visitors Center”, mitjançant un acord de flexibilitat en aquest departament.

Aquest principi d’acord haurà de ser ratificat pels treballadors de tots els centres afectats, en l’assemblea que es farà aquest dimecres al matí a la fàbrica de Sant Sadurní. Amb la consecució d’aquest acord, queda desconvocada la vaga prevista per demà, dimecres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: