Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU de Sant Martí qüestiona els resultats de l’estudi sobre població de senglars al municipi

A través d’un comunicat el grup municipal de CiU a Sant Martí qüestiona les conclusions sobre població de senglars que va encarregar l’ajuntament i les valoracions que en va fer l’alcalde.

El grup municipal de CiU a Sant Martí considera que les conclusions que va presentar l’alcalde en relació a l’estudi encarregat l’Ajuntament per avaluar la població de senglars al municipi no tenen cap sentit. Recordem que l’estudi conclou que a Sant Martí Sarroca no hi ha una superpoblació de senglars. Unes afirmacions que des de CiU apunten que xoquen amb el que diu la Generalitat, que afirma que a tot el país hi ha un excés de població d’aquest animal. En aquest sentit demanen que es pregunti als pagesos que són els que en pateixen les conseqüències i a les 23 persones que han sofert accidents de trànsit al municipi per causa dels senglars.
En el comunicat es pregunten si des de l’equip de govern se’ls vol prendre el pel, ja que dient que a Sant Martí només hi ha 77 senglars. CiU apunta que, tot i la prohibició de cacera, se n’han abatut 80.
Recorden què actualment hi ha sindicats de pagesos que, conjuntament amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat, estan demanant fer batudes fora de temporada per tal d’evitar els desperfectes als conreus que causen aquests animals.
Consideren també fora de lloc algunes de les propostes que plantejava, com ara que els pagesos posin fils elèctrics a les vinyes. O que farà promoció turística per anar a veure els senglars.
Finalment des de CiU es qüestiona el cost de l’estudi, uns 4.000€ diuen, a càrrec d’una empresa de la qual tampoc han pogut aconseguit en un any de preguntar-ho en els plens el nom i la qualificació per fer aquest tipus d’estudis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: