Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cassa i Sorea es coordinen amb el Consell Comarcal per protegir les persones vulnerables

Cassa i Sorea es coordinen amb el Consell Comarcal per protegir les persones vulnerables

Ambdues subministradores potencien la coordinació amb els serveis socials del Consell Comarcal per tal de mantenir l’accés a l’aigua a totes les persones en risc d’exclusió social de la comarca.

Aquest divendres, representants de les companyies d’aigua Cassa i Sorea han mantingut una reunió de treball amb l’equip de treballadors socials de l’Alt Penedès. L’objectiu ha estat potenciar la coordinació entre les concessionàries i l’administració amb l’objectiu de garantir l’accés a l’aigua a totes les persones en risc d’exclusió social de la comarca. Les dues companyies d’aigües donen servei a 14 municipis de la comarca, cobrint una població de més de 30.600 persones.
Ambdues companyies treballen des de fa temps, en estreta col·laboració amb els ajuntaments de l’Alt Penedès, per garantir que tots els veïns i veïnes disposin d’aigua potable independentment de la seva situació econòmica. De fet, afirmen no haver interromput mai el servei a cap família en situació de vulnerabilitat econòmica. En aquest sentit, la coordinació entre les companyies i l’administració local és fonamental. Són els serveis socials dels ajuntaments qui acrediten la situació de vulnerabilitat de les famílies i n’informen als equips de Casssa i Sorea.
En l’actualitat, aquestes concessionàries tenen establerts diversos Fons Socials amb els ajuntaments dels municipis on presten servei per un import total de 6.300 euros, amb l’objectiu de cobrir el rebut de l’aigua de les persones en risc d’exclusió social. Al 2016, es van cobrir les factures de l’aigua de 29 unitats de convivència.
Només al 2016, ha acordat 102 pagaments a compte sense interessos per a persones vulnerables de l’Alt Penedès. L’import total dels acords de pagament de 2016 ascendeix a més de 73.800 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: