Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El 51è Concurs de vins de la DO Penedès premia 35 referències de vins del territori

El 51è Concurs de vins de la DO Penedès premia 35 referències de vins del territori

El Born Centre Cultural, en ple cor de Barcelona, va acollir dilluns a la nit la gala d’entrega del 51è Concurs Tastavins de vins de la DO Penedès.

El Concurs té l’objectiu de reconèixer els millors vins del Penedès de cada any, fomentar l’elaboració de vins de qualitat dins el Penedès, premiar l’esforç realitzat pels embotelladors i posicionar la DO Penedès com una gran regió de vins de qualitat.

Es premien referències de vins de la DO en 7 categories. De cada categoria, es reconeixen 5 referències amb premis d’or, plata, bronze i dos diplomes d’excel·lència. D’unes 120 mostres presentades, 35 vins van arribar a la final.

Les medalles d’or han estat per Clot dels Oms Blanc, de la categoria dels vins blancs; Petrea Chardonnay 2014 de Mas Comptal, dels vins blancs amb fusta; Clot dels Oms Rosat, dels vins rosats; Noir Princeps de Canals i Munné, dels vins negres joves; Gran Clot dels Oms Negre, dels vins negres envellits; Argila de Mas Bertran, dels vins escumosos “clàssics Penedès”, i Cantallops 2015, de la categoria dels vins blancs xarel·lo.

Aquest any, Tastavins Penedès, entitat organitzadora dels premis, ha volgut seguir el mateix patró que l’edició anterior: celebrar l’esdeveniment a la capital de Catalunya per demostrar el seu compromís en difondre la cultura del vi entre el públic de Barcelona, un territori on els vins catalans lideren en competitivitat i s’estan guanyant un lloc entre el consum de particulars i la restauració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: