Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desarticulen una màfia xinesa que tenia una plantació de marihuana a Sant Cugat Sesgarrigues

La investigació policial iniciada a mitjans de l’any passat va culminar el passat 10 d’abril amb 25 detinguts. A Sant Cugat Sesgarrigues tenien una plantació de marihuana.

El passat 10 d’abril agents dels Mossos d’Esquadra van detenir 25 persones de nacionalitat xinesa com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, temptativa d’homicidi, tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, immigració il·legal, lucre de la prostitució, coaccions i amenaces, cultiu i tràfic de substàncies estupefaents, falsificació documental i blanqueig de capital. Aquesta operació ha permès desarticular el “Bang de Fujian”, que estava integrada per persones provinents de la rgió xinesa de Fujian i que controlaven el barri del Fondo de Santa Coloma de Gramanet. La investigació es va iniciar al juny de 2016, i ha finalitzat aquest mes d’abril amb l’alliberament de 22 dones que havien estat portades de manera il·legal al país i obligades a exercir la prostitució sota coacció.
En el decurs de la investigació es va comprovar que la banda es dedicava també al control i gestió de plantacions intensives de marihuana que tenien establertes en diferents municipis d’arreu de l’estat. Entre els llocs on es van realitzar entrades i perquisicions el passat 10 d’abril hi ha Sant Cugat Sesgarrigues, on la banda tenia una plantació de marihuana.
Segons informen els Mossos d’Esquadra, dels 25 arrestats el dia 10, onze han acabat ingressant a presó, i per la resta el jutge ha decretat llibertat amb càrrecs amb retirada de passaport.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: