Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UGT alerta sobre l’augment de persones que han caigut en la irregularitat sobrevinguda

El sindicat UGT engega una campanya per denunciar l’explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i demanar més inspeccions d’ofici.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya, AMIC, del sindicat UGT ha presentat les dades resultants de la memòria del 2016. L’AMIC Alt Penedès Garraf ha atès 1.771 visites que han comportat 3.084 consultes i 4.988 serveis. Les consultes més habituals han estat l’assessorament sobre les targetes de familiar de comunitari, el tràmit de la nacionalitat i l’arrelament social.

De les dades es desprèn que s’ha duplicat la població en situació d’irregularitat sobrevinguda. El percentatge arriba al 4’83% del total de persones ateses, el que representa que un de cada sis treballadors no té contracte.

L’assessora en estrangeria i representant de l’AMIC a l’Alt Penedès i el Garraf Farah Lagouit explicava que els requisits que demana la llei per quedar-se a l’estat en una situació regular són molt difícils de complir.

La situació ha fet que el sindicat promogui una campanya amb el lema ‘Perill: Explotació laboral de persones estrangeres’. D’una banda, la UGT demanarà que hi hagin més inspeccions d’ofici per evitar que les persones explotades hagin de fer la denúncia posant en perill el seu lloc de treball.

D’altra banda, el sindicat també insta el Govern espanyol a que s’adhereixi al conveni de l’Organització Internacional del Treballador pel qual una persona estrangera no pot considerar-se “il·legal” per haver perdut la feina.

El secretari general d’UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf, Francesc Rica, també ha destacat que aquesta no és una campanya que vagi contra els empresaris.

Rica també ha destacat que la immigració de les comarques penedesenques està, en general, molt arrelada i ha dit que la llei s’ha d’adaptar a una nova realitat per garantir una feina digna i drets socials per a tothom, d’una banda, però també les pensions del futur, per l’altra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: