Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tretzè Certamen de Lectura En Veu Alta ja té semifinalistes penedesencs

44 lectors de 21 escoles de l’Alt Penedès i 6 del Garraf havien de llegir davant de companys, professors, familiars i un jurat que havia de triar aquells nens i nenes que passarien a la següent fase.

Dijous al matí tenien lloc a l’Auditori de Vilafranca els quarts de final territorials del XIII Certamen de Lectura En Veu Alta, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. 44 lectors de 21 escoles de l’Alt Penedès i 6 del Garraf havien de llegir davant de companys, professors, familiars i un jurat que havia de triar aquells nens i nenes que passarien a la següent fase.

Als quarts de final de Vilafranca, hi participaven les categories de Grumets verds i Grumets vermells, amb alumnes de 8 a 12 anys, i la de Timoners, adreçada als alumnes nouvinguts de l’aula d’acollida.
Els guanyadors, en la categoria de Grumets vermells, van ser Roger Albarran, de l’escola El Castellot de Castellví de la Marca, i Ariadna Laborda, de l’escola Montagut de Vilafranca. Els Grumets verds que passen a les semifinals són Gerard Esteve, de l’escola Pau Boada i Foix Pons, del Montagut. En la categoria de Timoners, passa la següent fase la Lora Lyubenova, del Baltà i Elias.

Aquests semifinalistes s’uneixen als de les categories Corsaris i Tropa de Corsaris, que van celebrar els quarts de final a Vilanova i la Geltrú el passat 17 de març. Míriam Fourka, del Col·legi Vedruna-Sant Elies de Vilafranca, és la semifinalista de Corsaris i el grup d’alumnes representants de l’Institut Baix a Mar de Vilanova els qui representaran el Penedès en la categoria Tropa de Corsaris.

Des de l’Alt Penedès, l’assessora de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social Rosa Vidal, explica que el certamen té cada vegada més participació i resulta un bon estímul per fomentar la lectura a les aules.

La següent fase del certamen per als alumnes penedesencs serà a mitjans de maig amb la semifinal de Barcelona Comarques. La final de tot Catalunya se celebrarà al mes de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: