Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum rebrà els prop de 2 milions d’euros del FEDER

Vinseum rebrà prop de 2 milions d’euros dels fons europeus FEDER i obté el compromís definitiu de l’Ajuntament per buscar el finançament que falta.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge Meritxell Borràs ha visitat aquest matí Vilafranca per explicar que el Govern de la Generalitat cofinançarà amb gairebé 2 milions d’euros dels fons europeus FEDER la segona fase de les obres del Vinseum. Els fons FEDER són un instrument de la Unió Europea que busca pal·liar els efectes de la disparitat entre regions a través de la promoció de projectes que tenen en comú el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori. La quantitat total dels FEDER 2014 – 2020 per a Catalunya és de 45 milions d’euros i el projecte de Vinseum rep una de les partides més grans. Concretament, 1 milió 925 mil euros.
Borràs ha destacat del projecte de Vinseum que “uneix passat i futur d’una forma sentida i engrescadora” i ha dit que la Generalitat confia en els ajuntaments per a desenvolupar els FEDER.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat per la seva banda la vocació nacional del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. I ha explicat que l’obtenció del FEDER segella el compromís de l’ajuntament per aconseguir el finançament que resta per afrontar la segona fase de les obres, el cost total de la qual és d’uns 4 milions d’euros.

La segona fase de les obres del Vinseum consisteix en l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues i la construcció d’un nou edifici de tres plantes. Segons l’alcalde, els treballs s’han d’iniciar el més aviat possible i estar acabats l’any 2019.
La consellera Meritxell Borràs ha visitat les instal·lacions del museu vilafranquí després de la roda de premsa que ha ofert a l’Ajuntament de Vilafranca. Allà, el president del Vinseum Joan Tarrada li ha explicat que el museu té 15.000 peces entre el seu patrimoni però, actualment, només en pot exposar 500.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: