Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El periodista Sergi Ansón ha protagonitzat el pregó del 23è Sopar de barbuts de l’Alt Penedès

Aquest dissabte passat es va celebrar el tradicional Sopar de Barbuts que organitza la PABA, l’Associació de Barbuts de l’Alt Penedès.

L’acte s’iniciava a l’Escorxador de Vilafranca amb el pregó, i desprès tenia continuïtat amb una ruta de bars i un sopar. En aquesta ocasió hi participaven 35 persones, una xifra molt semblant a la  mitjana dels darrers anys. Persones d’una certa edat.

En canvi la barba s’ha tornat a posar de moda entre la gent jove, per això des de l’Associació fan una crida a aquest col·lectiu perquè s’animi a participar-hi.

Enguany el pregoner del Sopar de Barbuts era el periodista de RTV Vilafranca, Sergi Ansón, que va iniciar el seu discurs recordant l’origen de l’acte, situat a la proximitat de la setmana més freda de l’any, de finals de gener, coneguda com la setmana dels tres barbuts, en referència a Sant Antoni Abad, Sant Pau Ermità i Sant Maür.

El pregoner va citar també algunes dites catalanes en les que la barba és protagonista, com “Els qui neixen la setmana dels barbuts son molt peluts” o “La setmana dels barbuts, setmanes d’esternuts”. També va recordar que portar barba és una elecció molt personal i que generalment tothom recorda els motius que el van portar deixar-se barba.

Va repassar les diferents formes, estils i models de barba, o barbeta. Modes que han anat associades també a estils i neologismes, com la paraula “metrosexual”, que es va popularitzar a principis de segle XXI o l’actual de hispter, també associada a un look amb barba.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: