Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca xifra l’impacte econòmic de la fira del gall en més de 3MEUR

L’impacte econòmic de l’esdeveniment supera els 3 milions d’euros, un 6’36% més que l’any anterior; i el retorn és de gairebé 16 euros i mig per cada euro invertit.

La regidora de Promoció Turística M. Dolors Rius ha presentat les dades recollides per l’empresa vilafranquina The Whatsons sobre la fira del gall. L’impacte econòmic de l’esdeveniment supera els 3 milions d’euros, un 6’36% més que l’any anterior; i el retorn és de gairebé 16 euros i mig per cada euro invertit davant dels 12 euros del 2015.

Tant la regidora com l’alcalde de Vilafranca Pere Regull han destacat que aquests diners “no s’haurien mogut” si no s’arriba a celebrar la fira.

Una altra dada que han remarcat des de l’ajuntament és la despesa dels assistents a la fira. Un 88% dels visitants han fet despesa i el percentatge més alt d’aquest sector, un 35%, han gastat entre 31 i 50 euros.

Pel que fa als números de visitants, són els més grans de totes les edicions celebrades. Es tracta de gairebé 43.700 persones, un 7’25% més que l’any 2015. Respecte la procedència dels visitants, un 41% són de Vilafranca, un 36% del Penedès i un 16% de la resta de la província de Barcelona. Els visitants procedents de Girona han estat un 2%, igual que els que venien de Lleida, mentre que, de Tarragona, va venir un 3% de visitants. Un 23%, per tant, ve de fora del Penedès. L’augment de públic fa que l’ajuntament es plantegi la gestió del creixement de la fira de cara a properes edicions.

Tant la regidora com l’alcalde han posat l’accent també en l’impacte de marca que proporciona la fira del gall a Vilafranca, que s’ha vist impulsat per una àmplia atenció dels mitjans de comunicació i un creixement important de l’impacte a través de les xarxes socials.

Aquest 2016 ha estat el primer any de la IGP Gall del Penedès, amb 4.000 peces amb la indicació geogràfica protegida venudes. Es van servir 14.000 racions, un 6% més que l’any 2015, i 8.400 degustacions de vi, a més de més de 200 persones apuntades als tastos i maridatges. La fira d’artesania, amb 108 parades, i la seva extensió als carrers Oriol i Sant Julià, també han estat ben valorades per part de l’equip de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: