Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els estudiants de 4t d’ESO de Vilafranca han completat avui la prova de competències bàsiques

És una avaluació externa de caràcter informatiu, formatiu i orientador, que vol ser un recurs per impulsar la millora global del sistema educatiu català.

És una prova que avalua les competències i coneixements bàsics que ha d’haver adquirit l’alumnat al final de l’educació secundària obligatòria en competència comunicativa lingüística, en llengua catalana, castellana i estrangera, en competència matemàtica i en competència cientificotecnològica. En competència comunicativa lingüística en llengua estrangera s’avalua l’anglès, el francès i l’alemany, segons l’alumnat i els centres. És una avaluació externa de caràcter informatiu, formatiu i orientador, que vol ser un recurs per impulsar la millora global del sistema educatiu català. Tot i així, té caràcter obligatori.

Avui, en acabar la prova, hem anat a veure els estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca perquè ens expliquessin quin balanç en feien. En general, ha anat bé, tot i que la prova més complicada ha estat la cientificotecnològica.

Un dels reptes principals és que el format de la prova, que ha tingut lloc en dos dies, és diferents als exàmens habituals.

La majoria dels alumnes a qui hem consultat troba que està bé fer aquest tipus de prova externa per situar els seus coneixements.

Aquests estudiants ja han passat anteriorment que la prova de competències bàsiques que es fa al final de la primària.

Aquest és el sisè curs que s’aplica la prova de competències bàsiques a 4t d’ESO. Es va fer per primera vegada el curs 2011-2012 i la fa tot l’alumnat de quart d’ESO de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: