Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat del PP Santi Rodríguez lamenta la poca inversió de la Generalitat al Penedès

Santi Rodríguez ha explicat el posicionament general del PP sobre el pressupost de la Generalitat per aquest 2017, i pel que fa a l’Alt Penedès ha lamentat que la inversió és inferior a la mitjana.

Dimarts al matí el diputat del PP català al Parlament, Santi Rodríguez va ser a Vilafranca per explicar el posicionament de la seva formació davant la proposta de pressupost per el 2017 que fa el Govern de la Generalitat. Rodríguez, acompanyat de la presidenta comarcal del PP, Dolors Morera, i del regidor vilafranquí Josep Ramon, va fer primer una pinzellada general del pressupost que presenta el Govern, i que consideren que aposta per més impostos, més estructures d’estat i menys estructures socials. A més va recordar que estan, va dir, segrestats per la CUP; que és l’únic grup amb el que el Govern ha parlat de pressupostos.
Com a reflexió general ha apuntat que pel que fa als impostos, Catalunya és la comunitat on el nivell impositiu és més alt, i en què de cara al 2017 encara s’incrementa més aquesta pressió.
En el cas del Penedès, Rodríguez insistia en que hi ha una petita millora global en el 2017, respecte el 2015. Recordava que el 2016 no van haver-hi pressupostos i per tant no es van poder fer noves inversions. Parlant de l’Alt Penedès concretament, comentava que hi ha algunes inversions com acabar el CEIP de Torrelles o l’Institut de la Girada; però que s’hi troben a faltar d’altres com el suport a Vinseum per exemple. El total previst supera els 9 milions d’€, però la inversió per càpita és inferior a la mitjana de Catalunya.
Finalment Santi Rodríguez va aprofitar la seva visita a Vilafranca per parlar del recent debat al Parlament sobre la modificació de la llei de Vegueries, que servia per incloure-hi la del Penedès. El diputat del PP recordava que van votar-hi en contra, com ja van fer en el seu moment a la pròpia llei, perquè consideren que les Vegueries només tenen l’objectiu de suprimir les Diputacions, i no pas millorar l’organització territorial de Catalunya. Va refermar el seu suport a la Vegueria Penedès, però entenent que les vegueries han de servir per suprimir els Consells Comarcals, reorganitzant l’ordenament territorial a nivell dels serveis de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: