Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La revista Forbes reconeix Codorníu com l’empresa més antiga d’Espanya

La revista Forbes ha reconegut Codorniu com l’empresa més antiga del país, amb 460 anys d’experiència en l’elaboració de vins i caves.

Segons recorda la capçalera, Jaume Codorniu va decidir dedicar-se a la producció de vins el 1551 i un segle després la família Raventós es feia càrrec de la masia que “durant més de 460 anys ha estat el cor d’una bodega referent en el món del cava”.

La notícia gairebé coincideix amb la donació, també històrica, de la cessió que va fer l’empresa sadurninenca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès d’un miler de fotos inèdites de principis de segle XX. Recordem que la sessió es va fer en un acte solemne a les mateixes caves i amb presència del conseller de Cultura, Santi Vila.

Respecte a la notícia de Forbes també es destaca que el negoci de vins de Codorniu s’ha “anat consolidant amb l’adquisició de noves bodegues”  i que actualment disposa d’una “excel·lent salut financera”.

A més de ser l’empresa amb major trajectòria d’Espanya, també és una de les companyies familiars més antigues dins l’àmbit mundial, concretament la dissetena.

Les primeres referències documentades de l’existència de Codorniu es remunten al segle XVI quan Jaume Codorniu, propietari de les vinyes, es va començar a dedicar a l’elaboració de vins. En aquell mateix segle, l’hereva de la masia Can Codorniu va contraure matrimoni amb el viticultor Miquel Raventós i els dos cognoms van quedar per sempre lligats a la companyia. A dia d’avui, el grup Codorníu compta amb més de 3.000 hectàrees de vinya en propietat, i el converteix en el major propietari de vinyes d’Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: