Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El POUM de La Granada manté enfrontats l’equip de govern i l’oposició en plena consulta popular

L’equip de govern de l’Entesa ha convocat aquest dimecres al migdia a l’Ajuntament de La Granada una roda de premsa per respondre a les crítiques dels partits de l’oposició sobre el POUM.

Convergència i PSC afirmen, i així ho han difós en una roda de premsa i en els fulletons que han repartit pel poble, que les modificacions de la nova versió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal afavoreixen dos regidors de l’equip de govern. El conflicte es produeix justament la setmana en què els veïns de La Granada participen en una consulta popular sobre el nou POUM, fet que ha molestat l’equip de govern perquè, segons han explicat, “l’oposició ha tingut temps” de plantejar els seus dubtes.

L’alcalde del municipi, Diego Díez de Los Ríos, i la regidora d’Urbanisme Mercè Villar, han explicat que la modificació que es proposa en la nova versió del POUM busca baixar la densitat i mantenir el casc antic tal com és.

La regidora d’Urbanisme ha dit que les acusacions de l’oposició han posat el focus sobre temes secundaris en plena celebració de la consulta.

Segons l’equip de govern, la modificació del POUM ha tingut un cost de 31.500 euros i no de 50.000, com havien dit des de l’oposició. També neguen que dos dels seus regidors hagin tingut cap tracte de favor. L’alcalde explicava un dels casos, el del sector del carrer Verge Montserrat.

La consulta popular sobre el POUM acaba aquest diumenge a les dues del migdia. Totes les persones majors de 18 anys empadronades a la Granada podran votar si donen validesa al projecte. El diumenge, de deu del matí a dues del migdia, també es podrà votar i, en acabat, es procedirà a l’escrutini. En cas que l’opinió ciutadana sigui favorable, l’Ajuntament de la Granada portarà a votació el POUM en una sessió plenària el mes de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: