Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes i comerços valoren positivament la 4a edició de les pràctiques de català a comerços

En aquesta quarta edició de la campanya hi ha participat 49 alumnes i 47 establiments dels barris de l’Espirall, Sant Julià, el Poble Nou i el Centre.

Durant la segona quinzena de novembre i la primera setmana de desembre, els aprenents dels cursos bàsics i elementals de Vilafranca han fet pràctiques de català fora de l’aula en algun dels comerços adherits al Voluntariat per la Llengua. Aquesta activitat pretén facilitar l’ús del català entre la clientela no catalanoparlant i el personal que atén el públic.

Els establiments col·laboradors es comprometen a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible. Segons les dades dels botiguers, en la majoria de casos “les persones que atenen han usat el català, han vençut la inèrcia de passar al castellà i diuen que la conversa ha anat molt bé i els ha servit per adonar-se que no és difícil començar a atendre el client en català”.

En aquesta edició de les pràctiques lingüístiques, les valoracions dels alumnes són molt positives perquè –diuen—“els ajuden a perdre la vergonya i a haver de superar un repte important a l’hora de parlar en català”.

Per primera vegada, es van incorporar a aquestes pràctiques alumnes del bàsic 1, és a dir a persones que fa molt poc que són a Catalunya, que entenen poc el català i que tot just comencen a parlar-lo una mica, amb frases curtes i molt preparades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: