Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit aquest cap de setmana als alumnes de l’EM de Música de Mataró

Els alumnes de música Tradicional, de Big Band, la Banda i les flautistes de bec de l’Escola Municipal de Música de Mataró han participat d’aquest intercanvi amb l’EMM de Vilafranca.

Aquest dissabte a la tarda van protagonitzar una cercavila conjunta pels carrers del centre de la vila que finalitzava a la plaça de la Vila. Tots seguit van entrar a l’ajuntament per reunir-se al Saló de Sessions de la Casa de la Vila on van ser rebuts per la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, que va remarcar els aspectes positius que comporten els intercanvis, com aquest, i també va fer un agraïment a totes les persones que els fan possibles.

Al mateix saló de sessions hi va haver l’intercanvi de discursos entre els directors de les dues escoles de música i es van lliurar obsequis als responsables del centre musical de Mataró. Com la figura del Drac de Vilafranca que va arrencar aplaudiments entre els mataronins.

També es va fer un ritual per part del David Miret, com és la imposició del mocador casteller als mestres de l’escola convidada a l’intercanvi.

L’acte no podia finalitzar sense música i en aquesta ocasió es va oferir un concert per part d’alumnes de flauta de bec.

D’altra banda el concert més destacat de l’intercanvi tenia lloc aquest diumenge al migdia a l’escenari del Parc Tívoli de Vilafranca. Un concert que comptava amb l’assistència del regidor de cultura, Raimon Gusi, i que oferia una mostra àmplia dels diferents grups musicals participants a l’intercanvi. Hi havia actuació d’alumnes de flauta de bec, i tot seguit van fer entrada els de música tradicional amb una gran colla de grallers.

Un dels moments més emotius va ser amb la interpretació de “Ton pare balla el drac” amb un nombrós grup de flabiolaires. I el moment més brillant va ser el de l’actuació conjunta dels grups de big band i de la banda de les dues escoles interpretant el repertori treballat dissabte.

L’intercanvi consta de dues parts, la rebuda dels alumnes de Mataró ha estat aquest cap de setmana i l’anada a Mataró dels alumnes de Vilafranca  tindrà lloc els dies 13 i 14 de Maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: