Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès s’ha sumat a les concentracions de suport a l’alcaldessa de Berga

Entre els presents a la convocatòria de divendres a la plaça de la Vila de Vilafranca hi havia càrrecs electes d’ERC, CiU, En Comú i la CUP de tota la comarca.

Divendres al vespre centenars de persones es van concentrar a la plaça de la Vila per manifestar el seu suport a l’alcaldessa de Berga Montse Venturós, que va ser detinguda el mateix dia per no haver comparegut a declarar en dues ocasions. L’alcaldessa és investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

Entre els presents a la convocatòria de divendres a la plaça de la Vila de Vilafranca hi havia càrrecs electes d’ERC, En Comú i la CUP de tota la comarca. També hi van participar representants de les entitats sobiranistes ANC i Òmnium.

En nom de la CUP, el diputat parlamentari de Sant Pere de Ribes Joan Garriga explicava que la decisió de Venturós es basa en que, com a alcaldessa, obeeix a “un mandat democràtic”.

Durant la concentració, els regidors i regidores d’ERC i la CUP de Vilafranca van pujar al balcó de l’Ajuntament i van penjar-hi una estelada, que més tard va ser retirada.

 

Un altre dels càrrecs presents a la convocatòria va ser el senador d’ERC Santiago Vidal, que va lamentar que no hi hagués representació de l’alcalde i els regidors de Convergència de l’Ajuntament de Vilafranca.

Potseriorment es va disculpar per les declaracions, en comprovar com sí que hi havia presència de la regidora de CiU, Xell Montserrat.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va excusar la seva absència donat que es trobava a Portugal en la gala d’elecció de la capital europea de l’enoturisme.

Entre els càrrecs electes també hi van ser presents alcaldes del Penedès que actualment estan sent requerits per l’Audiència Nacional, com el de Sant Martí Sarroca o la de Sant Pere de Riudebitlles, per desobeir les ordres de cessió d’informació en relació al 9N.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: