Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’any 2017 serà l’any de la renovació de la Casa de la Festa Major

El projecte d’ampliació i millora de la Casa de la Festa Major es troba en la seva darrera fase de preparació i està previst que abans de final d’any es porti a aprovació en el Ple de l’Ajuntament.

Així ho avançava el portaveu del govern, Aureli Ruiz, a la tertúlia de Ràdio Vilafranca.

D’aquesta manera està previst que en el pressupost de l’any vinent hi hagi la partida per desenvolupar les obres i el projecte museogràfic durant el 2017.

La Casa de la Festa Major tindrà quatre vegades l’espai actual amb l’ampliació i remodelació. L’equipament passarà dels 182 metres quadrats actuals als 700 amb la reforma.

Es preveu l’enderroc de l’edifici annex, que dóna al carrer Muralla dels Vallets. La Casa de la Festa Major està ubicada en un edifici catalogat com a modernista de caire industrial, obra de l’arquitecte vilafranquí Santiago Güell, construït l’any 1911 i reformat l’any 1927. Es tracta de l’antic mercat de gallines i menuts i, posteriorment, mercat del peix.

Actualment i des de l’any 1987 aquest espai té la doble funció de fer d’arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per visitar aquest patrimoni.

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: