Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acord de l’Hospital de Sitges i Finca Viladellops vol donar l’impuls definitiu a la malvasia

La nova vinya de malvasia a Olèrdola es plantarà a principis del 2017, amb la previsió que doni els seus primers fruits per la verema del 2020.

La fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, promotora de l’elaboració de Malvasia, i Finca Viladellops han signat recentment un contracte de deu anys per garantir la continuïtat de la varietat, després que es trenqués l’acord amb l’anterior productor.

Viladellops plantarà a principis de l’any vinent malvasia de Sitges en una finca de 4 hectàrees just davant de l’ermita de Sant Joan. A la vegada, el celler olerdolenc elaborarà a les seves instal·lacions un vi Blanc Subur íntegrament fet a partir de malvasia. De fet, ja l’està elaborant amb la malvasia de la finca d’Aiguadolç, on la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges preserva la varietat de raïm. Els sòls calcaris de Viladellops són molt similars als d’Aiguadolç.

Per Viladellops, aquest és un projecte romàntic però també de gran responsabilitat. Pot suposar l’impuls definitiu a la malvasia de Sitges, una varietat tradicionalment arrelada al Penedès i al Garraf que es podria haver perdut si no hagués estat per la feina de la fundació. La seva delicadesa al camp, la susceptibilitat a la malura i després, al celler, a l’oxidació, van anar fent que cada cop es treballés menys.

La intenció de totes dues parts és “oferir productes d’alta qualitat que també tinguin un valor cultural i social”. El vi blanc Blanc Subur 100% malvasia, amb DO Penedès i ecològic, serà un nou pas en el camí.

 

Des de la Fundació destaquen que la malvasia es comença a estendre més enllà del seu projecte. Per exemple, als darrers premis Vinari, l’AVGVSTVS Microvinificacions Malvasia de Sitges 2015 va obtenir el màxim guardó en la categoria de Blancs de pas per Fusta.

La nova vinya de malvasia a Olèrdola es plantarà a principis del 2017, amb la previsió que doni els seus primers fruits per la verema del 2020. Quan la vinya estigui a ple rendiment, cap al 2023, l’Hospital calcula que es podrà assolir la producció anual de 25.000 unitats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: