Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds van al concurs de Tarragona conscients que serà un dels més igualats de la història

Els Castellers de Vilafranca arriben al concurs més ben preparats que mai. Han descarregat quatre vegades el 3 de 10, i han carregat el 4 de 10.

Però també la Colla Vella de Valls arriba en el seu millor moment, havent assolit el 3 de 10 diversos cops i també amb el 4 de 10 carregat.

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, assenyala que potser ens trobem davant el concurs més igualat des del 1970, quan es van enfrontar en un gran duel la Vella de Valls i els Nens del Vendrell.

Els Castellers de Vilafranca tenen per costum no amagar mai les cartes i tampoc ho faran en aquesta ocasió. Tenen des de fa temps molt clares les construccions que volen portar a plaça i estan convençuts que guanyarà el concurs la colla que pugui descarregar les construccions de gamma extra que es plantegen.

Així, i si tot va bé, els Verds portaran a la Tàrraco Arena de Tarragona el 3 de 10 amb folre i manilles, la Torre de 8 sense folre i el 4 de 10.

És el primer concurs amb Toni Bach com a cap de colla i el repte no és gens fàcil. Guanyar per vuitena vegada consecutiva el Concurs de Castells de Tarragona.

Això sol ja comporta una pressió emocional, a la que cal afegir el bon moment de forma que ha demostrat la colla Vella, i les possibilitats que també presenten la Joves de Valls i la Jove de Tarragona. Però els vilafranquins estan acostumats a conviure amb la pressió.

Els Castellers de Vilafranca tenen el seu darrer assaig aquest divendres a les 10 de la nit a Cal Figarot, moment per acabar d’arrodonir les estructures dels peus i els troncs dels grans castells que tenen a punt per intentar guanyar el concurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: