Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP considera que les bicicletes poden conviure amb la resta de vehicles a la calçada

El PP considera que les bicicletes poden conviure amb la resta de vehicles a la calçada, allà on no sigui possible fer carrils bici.

Els populars van convocar la premsa ahir a la tarda, abans del ple municipal, al carrer Oriol de Vilafranca. Allà s’hi ha fet un carril bici que, des del punt de vista del PP, no té sentit que hi sigui. El regidor Josep Ramon ha explicat que és “injustificable” perquè no té continuïtat i no hi ha prou amplada a la vorera. Segons Ramon, el carril bici en aquest indret contradiu l’ordenança de circulació en l’apartat dedicat a la circulació de bicicletes. L’article 14.4 diu que “els ciclistes no poden circular per les voreres que tinguin menys de cinc metres d’amplada i tres metres d’espai lliure”, tot i que s’especifica que és en el cas que no hi hagi carril bici.

El regidor popular considera que es podria haver planificat carril bici a les zones noves de Vilafranca, com el barri de La Girada, però que en la majoria de carrers del centre no és possible fer-ne.

 

Els populars defensen que les bicicletes circulin per la calçada  amb la resta de vehicles i recorden que ja hi ha una senyalització de circulació a menys de 30 quilòmetres per hora per a facilitar aquesta convivència. També temen que l’obra del carrer Oriol s’hagi fet només per justificar subvencions de la Diputació de Barcelona.

Ramon ha dit que la senyalització va suposar una inversió de 200.000 euros. Els populars també diuen que l’aparcament de bicicletes de l’estació d’autobusos és una despesa innecessària, ja que, segons el PP, només l’usen dues persones i suposa una despesa anual de 10.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: