Dimarts, 21 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anellament de galls a la Granja d’Espitlles serveix per recordar Amadeu Francesch

El genetista Amadeu Francesch va dedicar força anys en la dècada dels 80 a estudiar i recuperar la raça de galls i gallines penedesenca, amb especial atenció al gall negre del Penedès.

Les instal·lacions d’aquesta granja de Santa Margarida i els Monjos van acollir aquest acte que ja s’està fent habitual en els darrers anys d’oferir la possibilitat a qui vulgui d’apadrinar una cria de gall del Penedès que després poden recollir per la Fira del Gall. Un acte que va comptar amb la participació de Joan Solé Bordes, per glosar la figura del genetista Amadeu Francesch, que va morir el passat mes de juny, i que es pot considerar el pare de la raça penedesenca. Francesch, que treballava a l’IRTA, va dedicar molts esforços a estudiar els galls i gallines del Penedès per recuperar aquesta raça autòctona de les nostres comarques.
Durant molts anys va dedicar esforços a estudiar com els pagesos del Penedès cuidaven i alimentaven aquest aviram, i a descriure i potenciar les seves qualitats i especificitats.
Els qui van voler van poder, després de visitar les instal·lacions triar entre les cries d’aviram la que volien apadrinar. A mitjans de desembre, en el marc de la Fira del Gall de Vilafranca, podran recollir l’animal apadrinat i preparar-lo ja per els àpats de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: