Divendres, 24 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anellament de galls a la Granja d’Espitlles serveix per recordar Amadeu Francesch

El genetista Amadeu Francesch va dedicar força anys en la dècada dels 80 a estudiar i recuperar la raça de galls i gallines penedesenca, amb especial atenció al gall negre del Penedès.

Les instal·lacions d’aquesta granja de Santa Margarida i els Monjos van acollir aquest acte que ja s’està fent habitual en els darrers anys d’oferir la possibilitat a qui vulgui d’apadrinar una cria de gall del Penedès que després poden recollir per la Fira del Gall. Un acte que va comptar amb la participació de Joan Solé Bordes, per glosar la figura del genetista Amadeu Francesch, que va morir el passat mes de juny, i que es pot considerar el pare de la raça penedesenca. Francesch, que treballava a l’IRTA, va dedicar molts esforços a estudiar els galls i gallines del Penedès per recuperar aquesta raça autòctona de les nostres comarques.
Durant molts anys va dedicar esforços a estudiar com els pagesos del Penedès cuidaven i alimentaven aquest aviram, i a descriure i potenciar les seves qualitats i especificitats.
Els qui van voler van poder, després de visitar les instal·lacions triar entre les cries d’aviram la que volien apadrinar. A mitjans de desembre, en el marc de la Fira del Gall de Vilafranca, podran recollir l’animal apadrinat i preparar-lo ja per els àpats de Nadal.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M. Soler
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: