Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca té el suport explícit de la Generalitat en les reclamacions a Adif

Aquest matí de divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha fer una visita a Vilafranca, on ha participat d’una reunió de treball amb l’alcalde de Vilafranca

La reunió ha tractat diversos temes que afecten el transport públic en el seu pas per Vilafranca, així com qüestions directament relacionades amb ADIF, entre d’altres temes.

Tot seguit, el conseller Rull ha signat el llibre d’Honor, i un cop acabada la reunió, l’Alcalde Pere Regull, i la resta de membres de l’equip de Govern, han acompanyat el Conseller a visitar la remodelació del tram ja finalitzat del passeig de Rafael Soler, i el conjunt de la llosa.

En aquest indret s’han fet les declaracions relatives a la trobada.

Pere Regull ha traslladat al representant del govern de la Generalitat un seguit de temes que preocupen a la vila en l’àmbit ferroviari, sobretot en aquests darrers mesos en els que no hi ha nou govern a l’Estat i que les estructures, com Adif, han quedat encara més tancades a les reclamacions locals.

S’ha parlat de la reclamació de finalitzar la cobertura de les vies fins al Pont de Moja, o de la necessitat d’impulsar una parada de trens regionals de Vilafranca. L’alcalde també ha demanat suport a la Generalitat en la reclamació que es concreti definitivament el projecte de la renovació de l’estació de tren de Vilafranca.

L’alcalde també ha lamentat la manca d’inversió en rodalies per part de l’Estat, que afecta també als usuaris del Penedès.

Regull explica que el passat mes de juny va proposar una trobada amb els responsables d’Adif però no van respondre a la seva petició. L’alcalde també ha recollit el compromís mantingut de la Generalitat en suport a reclamar un intercanviador de vies a la Granada, fet que permetria en un futur la parada de trens regionals a Vilafranca unint la capital de l’Alt Penedès amb Barcelona o Tarragona en mitja hora. Per la seva part Josep Rull ha manifestat el suport de la Generalitat en totes aquestes reclamacions, i ha parlat d’una estratègia intel·ligent de Vilafranca, que està disposada a anar pagant a Adif sempre i quan es vagin fent les millores reclamades.

El conseller ha lamentat que l’empresa públic Adif prioritzi les seves necessitats abans que les necessitats dels ciutadans. D’altra banda Rull ha anunciat també un compromís de la Generalitat per tal de millorar la connexió ferroviària entre Vilafranca i Tarragona.

En aquest sentit Rull ha recordat que la Generalitat està en el procés d’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès amb el que es pretén donar centralitat a aquest territori, és a dir reforçar amb infraestructures la Vegueria del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: