Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Convocada la tercera Beca Emili Giralt Raventós-Cultures del Vi de recerca social i històrica

L’Auditori de Vinseum ha acollit la presentació de la tercera edició d’aquesta beca, que es recupera aquest any després que la segona edició es convoqués l’any 2008.

El director del Vinseum, Xavier Fornos, ha qualificat aquest fet d’important i bona notícia. Fornos ha comentat que la Beca Emili Giralt i Raventós vol prestigiar la investigació de temes vitivinícoles des de la vessant cultural i de fomentar la recerca sobre aspectes socioculturals i històrics sobre la vinya i el vi. Però també pel que té de reconeixement al que ha representant Giralt a la historiografia de l’agricultura catalana.
La recuperació d’aquesta beca ha estat possible gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mutua Catalana. El portaveu de la comissió de cultura de la Fundació, Ramon Marrugat, comentava què quan van rebre la proposta ell personalment la va defensar. Vilafranquí d’origen tot i que fa 50 anys que viu a Tarragona, explicava que va tenir Emili Giralt de professor quan era jove.
Finalment, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, comentava que la beca és un reconeixement a Emili Giralt, serveix per potenciar els estudis sobre viticultura i ajuda a posar en valor la feina de Vinseum.
En la presentació de les beques, que tenen caràcter anual, va ser-hi present la filla d’Emili Giralt Raventós, que va agrair aquest reconeixement a la feina i la figura del seu pare.
La tercera beca Emili Giralt tindrà una dotació de 3.000€; i les sol·licituds es podran presentar fins el 15 de novembre d’enguany. El jurat donarà a conèixer el seu veredicte durant el mes de desembre d’enguany. Les bases es poden consultar a la pàgina web de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: