Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Centre Vila nega cap acord que impossibilités actuar els Diables a la Marxa de Torxes

Centre Vila nega cap acord que impossibilités actuar els Diables a la Marxa de Torxes

El Centre Vila nega que hi hagi cap acord amb l’Ajuntament que motivés la impossibilitat d’actuació dels Diables a la Marxa de Torxes.

Arran de tota mena de comentaris que s’han generat a les xarxes socials després de la roda de premsa de presentació de la Marxa, en la qual els seus organitzadors van lamentar que el ball de Diables no pogués actuar, les tres parts implicades, Centre Vila, Comissió 11 de Setembre i Ball de Diables de Vilafranca han fet una roda de premsa conjunta.

En primer lloc el president del Centre Vila, Fèlix Hill, parla d’un malentès i ha volgut desmentir categòricament que hi hagi un acord de la seva associació amb l’Ajuntament per limitar el nombre d’actuacions. De fet ha dit que és tot al contrari, al Centre Vila li interessa que hi hagi activitat que vitalitzi el centre.

Fèlix Hill a més ha recordat que aquest any s’ha fet una campanya conjunta amb els diables i l’ajuntament per promoure lones ignífugues, que ha suposat un gran esforç i que pel Centre Vila ha tingut un bon resultat.

Per la seva banda el membre de la Comissió 11 de Setembre, Jaume Claramunt, ha volgut deixar clar que no dubten de la voluntat del Ball de Diables de participar a la Marxa de Torxes.

Tot seguit ha llegit literalment el full d’autorització de l’Ajuntament en el qual se’ls comunicava que no s’autoritzava la presència de cap colla de diables ni element de bestiari amb elements pirotècnics.

 

El motiu argumentat és que “des de l’ajuntament tenim el compromís amb les associacions de comerciants de limitar el nombre de cercaviles de foc que es realitzen durant l’any…i enguany s’ha sobrepassat”.

Claramunt indica que  això els va suposar una dificultat addicional, quan ja tenien els cartells editats, de la mateixa manera que ho va suposar el fet que se’ls anunciés que l’ajuntament no podria muntar un escenari a la rambla, fet que va comportar un canvi de recorregut. Claramunt remarca que amb l’anterior govern municipal  havien tingut dificultats però que en l’actual, sense dubtar de la seva voluntat política, es troben amb impediments tècnics.

 

Finalment el cap de colla del Ball de Diables, Pol Senabre, ha apuntat que alguns comerciants a títol individual han reclamat a l’Ajuntament una regulació del nombre d’activitats amb pirotècnica.

 

Senabre considera no té cap lògica que s’hagi prohibit la seva participació a la Marxa de Torxes el mateix any que s’ha promogut una campanya per dotar els comerços de lones ignífugues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: