Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest 2016 s’ha viscut la millor jornada de Sant Fèlix de la història

Dir que aquest 2016 s’ha viscut el millor Sant Fèlix de la història no és una frase feta, és només la constatació d’una realitat.

Una realitat que ben aviat s’ha fet evident, amb una primera ronda de somni, en la que s’han vist 3 castells de 10 pisos, dos d’ells descarregats.

Han obert plaça amb puntualitat els Minyons de Terrassa, que a les 12 i 20 minuts ja estaven plantant els segons del 3 de 10 amb folre i manilles. Un castell que ha pujat amb convicció però que s’ha anat torçant, lluitant com saben fer-ho els de Terrassa l’han carregat però les forces no han arribat per descarregar-lo i s’ha acabat ensorrant.

Tot seguit la Colla Vella també ha portat a plaça el 3 de 10 fm. La Vella és la Vella i han pujat el castell de forma molt lluitada, i han tingut la capacitat de mantenir les forces suficients per descarregar-lo, per primera vegada a la plaça de la vila de Vilafranca, i el segon que descarreguen en tot el seu historial. El primer va ser aquest any pel Firagost de Valls.

La tercera colla en entra en escena ha estat la Joves de Valls que també ha portat a plaça un castell de gamma extra emmanillat. En aquest cas la Torre de 9. Castell que han portat molt bé i que han descarregat de forma solvent.

La patata calenta estava a la teulada de la colla local. Els Castellers de Vilafranca que amb la garantia de dos castells de 10 ja descarregats aquesta temporada han afrontat sense nervis el 3 de 10 fm.

Un castell que han plantat a la primera. Començava a pujar amb agilitat, ben parat, sense patir excessivament, i que han descarregat completant una primera ronda de somni per Sant Fèlix, amb tres castells de 10 pisos, dos descarregats. Un fet inèdit fins el dia d’avui.

La segona ronda ha començat a un quart de dues del migdia, amb un ritme immillorable, per part dels Minyons de Terrassa, que han continuat mantenint un nivell alt de castells de gamma extra. Han plantat descarregant un magnífic 5 de 9 amb folre.

Tornava a ser el torn de la Colla Vella, que a segona ronda , ha proposat el 4 de 9 sense folre , ha desmuntat el peu i a la segona l’han tirat cap amunt amb decisió. Eren dos quarts i cinc minuts de dues i han començat a enlairar-lo. Estava parat, preciós, i com passa en aquest castell sempre, ha començat a patir en la baixada, però l’han descarregat de forma memorable.

La colla Joves de Valls ha aportat a la segona ronda una de les sorpreses de la diada. Ha presentat també el 4 de 9 sense folre, castell que han pujat a la primera. Ha pujat molt lluitat, amb un quint que patia, l’han carregat amb molt de mèrit, però no han pogut descarregar-lo. Ha saltat pel pis de quints.

 

Tornava a ser l’hora dels Verds que tanquen ronda, i com havien anunciat han anat pel 4 de 10 amb fm. Han desmuntat un primer peu i a la segona l’han tirat amunt, però el castell no ha anat molt enllà i s’ha ensorrat.

La tercera ronda l’han iniciat els Minyons amb la Torre de 9 amb folre i manilles, que han descarregat. Completant una actuació de tres gama extres.

Tot seguit la Colla Vella de Valls ha afegit pressió a la diada portant el 4 de 10 fm, una construcció que no ha quedat ni en intent, perquè s’ha ensorrat abans que no sonessin les gralles.

La Colla Joves de Valls ha tornat a donar un cop d’efecte i ha proposat a la tercera ronda el 5 de 9 amb folre, un castell que ha pujat amb gran valentia i esforç i que han sabut lluitar fins al final aconseguint descarregar-lo. La Joves, doncs, també ha ofert una diada amb tres gamma extra. Torre de 9 i 5 de 9 descarregats i 4 de 9 sense folre carregat.

I desprès de l’eufòria d’aquest castell ha arribat la decepció pels Castellers de Vilafranca que no han pogut reeixir amb el seu intent del 3 de 9 amb l’agulla. Els Minyons i la Joves ja havien acabat les tres rondes i quedava una ronda per la Vella. És a dir que els vilafranquins els esperaven dos castells consecutius.

La Colla Vella ha optat per presentar un gamma extra que tenen bé aquesta temporada, com és el 4 de 9 amb l’agulla.

 

Passaven tres minuts de dos quarts de quatre quan han sonat gralles. El castell ha pujat i baixat amb força comoditat. D’aquesta manera la Vella ha igualat la tercera millor actuació de la història amb el 3 de 10, el 4 de 9 net i el 4 de 9 amb l’agulla, tots descarregats.

I quedaven els dos castells dels Verds, que han optat per tornar a portar el 3 de 9 amb l’agulla. Un castell que han fet com només ells saben fer i han descarregat generant un canvi d’ànims molt positiu pels membres de la colla.

D’aquesta manera han tornat a pensar en el gran objectiu de la Diada, en el 4 de 10 fm.

Era un quart de cinc de la tarda, era la cinquena ronda pels vilafranquins  i els Castellers de Vilafranca han demostrat que són una colla que creu en les seves forces i han pujat una estructura que es veia clarament que podien carregar. I així ha estat. Han aconseguit fer la millor jornada de la Diada carregant per primera vegada el 4 de 10 fm, castell al que han afegit el 3 de 10 fm descarregat i el 3 de 9 amb l’agulla.

A quarts de cinc de la tarda quedava encara la ronda de pilars, i també n’hi havia de gamma alta. Uns pilars que s’han fet per ordre d’actuació.

Els Minyons han començat alçant el pilar de set amb folre, pilar que han descarregat.

La Colla Vella volia completar la millor actuació de la seva història amb el pilar de vuit amb folre i manilles, un pilar que tenen bé, però que ha quedat només en carregat, amb una caiguda que fa dubtar, i perquè no ha quedat clar si l’enxaneta havia alçat les mans.

Desprès ha estat el torn dels Castellers de Vilafranca també amb el pilar de vuit amb folre i manilles, construcció que dominen a la perfecció, i completant una diada increïble. Ha estat el moment de descarregar tensions i cantar el crit de Vilafranca!

I la diada de Sant Fèlix ha acabat amb el pilar de cinc de la Joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: