Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El canvi en el sistema d’actuació i la figura del cap de plaça són les novetats principals de la Diada de Sant Fèlix 2016

Els Administradors de la Festa Major han explicat les novetats relacionades amb el desenvolupament de la Diada de Sant Fèlix, que van encaminades bàsicament a millorar el ritme de l’actuació.

Respecte l’any passat continua el sistema de cinc rondes més ronda de pilars: és a dir, tres rondes regulars, dues de repetició i ronda de pilars. També es manté el cordó de seguretat instaurat l’any passat, que serà ampliat cap al carrer de la Cort per facilitar l’entrada de les colles que venen des del carrer del Coll.

La novetat principal és el canvi en el sistema d’actuació, ja que només se sortejarà la colla que actua en primer lloc. La plaça estarà dividida en dues meitats i quatre espais, un per colla, de manera que mai actuaran seguides dues colles de la mateixa meitat.

D’aquesta manera, l’ordre de la resta de colles serà altern i dependrà de la situació de cada colla a la plaça. És a dir, en el cas hipotètic que la Colla Vella obri la diada, a continuació seria el torn de la Colla Joves, que se situa a l’altre extrem contrari. Posteriorment seria el torn dels Castellers de Vilafranca, que estaran situats al mig, i finalment dels Minyons de Terrassa, situats entre la Joves i els Verds.

Un altre dels canvis importants de la diada castellera és la incorporació de la figura del cap de plaça.

Els Administradors també han decidit que davant la façana de l’Ajuntament no hi haurà públic, ja que es limitarà aquest espai als castellers. També és retiraran tots els furgons de premsa del carrer Sant Joan, que seran desplaçats a la Plaça Constitució, per tal que la gent pugui veure els castells millor.
El quintet responsable de la festa major del 2016 ha argumentat, d’altra banda, l’elecció de les colles que actuaran aquest any per Sant Fèlix: Vella i Joves de Valls, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca. Segons els administradors, no han volgut portar les quatre millors colles de la classificació, sinó “les que creuen que poden oferir els millors castells per la diada”.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: