Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rull assegura que el Govern aprovarà el pla territorial del Penedès el segon semestre de 2017

El Castell de Castellet ha acollit aquest dimarts una nova sessió de treball del Pla territorial parcial del Penedès. Hi participaven representants del territori i el Conseller Josep Rull.

Una reunió però que venia a ser com un tancament de la primera fase, i que comptava amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. El Conseller ha confirmat que el Govern treballa amb la previsió que a finals d’aquest any es faci l’avanç del pla; i poder tenir-lo aprovat en el segon semestres de 2017.
Fins arribar a aquest punt Rull recordava que el camí ha estat llarg i complicat, ja que s’ha fet un pla específic per les necessitats del Penedès, i no s’ha buscat el camí fàcil de retallar i enganxar dels tres plans parcials en què fins ara està integrat el Penedès. En aquest sentit el Conseller ha manifestat el compromís inequívoc del Govern amb el Penedès, i que s’ha buscat donar-li centralitat sortint de la perifèria que tenia ara emmarcat en els plans del Camp de Tarragona, el Metropolità i el de la Catalunya Central. Això ha de permetre créixer en tots els sentits el territori.
En la trobada amb representants de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i part de l’Anoia, el Conseller ha volgut posar èmfasi en aquestes qüestions. També ha recordat que cal no confondre organització territorial amb ordenació territorial, i que aquest procés que hi ha en marxa no és polític.
En aquest sentit ha especificat que la tasca del seu departament se centra en aquesta planificació, però que altres qüestions com el tema dels delegats territorials o la futura vegueria Penedès depenen d’altres àrees.
Aquest serà el vuitè pla territorial parcial que hi haurà a Catalunya, i s’ha de sumar als de l’Alt Pirineu i Aran, l’àmbit Metropolità de Barcelona, el Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Ponent, Terres de l’Ebre i Comarques Gironines. Tots aquests plans corresponen a territoris que ja tenen el seu àmbit funcional aprovat i desenvolupat. El del Penedès de moment està aprovat i ara caldrà desenvolupar-lo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: