Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escassetat de pluges repercuteix en la mida del préssec d’Ordal

Les condicions meteorològiques també poden tenir conseqüències en el preu de venda

Els productors del préssec d’Ordal afronten la campanya d’enguany amb incertesa. La falta de pluges, que provoca que els préssecs siguin més petits, és la principal causa de preocupació si ho comparem amb el que passava altres anys.

El tamany dels préssecs també repercuteix en la maduració del fruit. Com més petit, més costa que maduri. Els productors que venen directament al consumidor, però, poden ser més afortunats. Recordem que els distribuïdors, com ara Mercabarna, sí que són molt exigents amb el tamany i l’aspecte extern del fruit.

Enguany la campanya de recollida va començar a principis de juliol amb les varietats més primerenques. El tret distintiu del préssec d’Ordal és que es conrea com si fos un conreu de secà. És a dir, només rep l’aigua de la pluja

La campanya durarà fins a mitjans de setembre quan s’hauran acabat de collir les varietats més tardanes, sempre que l’absència de pluges ho permeti.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: