Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’assemblea de Vilafranca en Comú veu el primer any del grup a l’ajuntament com un pas endavant

L’assemblea ciutadana es va celebrar dissabte al Parc de Sant Julià amb la participació d’una trentena de persones.

Vilafranca en Comú va aprofitar la trobada per posar de manifest la tasca realitzada pel grup municipal en aquest primer any a l’Ajuntament. L’assemblea va valorar positivament que VeC està promovent propostes aprovades per ampli consens del Ple. Per exemple sobre lectura pública, l’elaboració d’una diagnosi social, el foment d’un nou model energètic o la cura dels animals. I va concloure que la tasca del grup municipal “està començant a tenir incidència a la vila malgrat l’actitud poc dialogant de l’equip de govern”.

Durant la reunió també es van planteja els aspectes fonamentals que volen seguir treballant des de la candidatura de confluència, bàsicament socials i urbanístics.

 

L’altre aspecte que consideren cabdal és el de la participació ciutadana i la transparència.

En aquest sentit, des del grup municipal van explicar que la seva alternativa de pressupostos municipals, amb l’objectiu que fossin més justos i sensibles a la situació social, no va arribar ni a ser debatuda. Esperen que aquest any es puguin plantejar algunes de les mesures que han proposat.

Des de VeC manifesten que tenen vocació de “sumar pel canvi”, i per això han buscat la complicitat dels grups municipals d’ERC i la CUP en els “temes cabdals”.

L’assemblea va servir també per valorar el funcionament intern de VeC i la tasca realitzada pels grups de treball. I es va posar sobre la taula l’interès d’eixamplar la base social per poder generar encara més activitat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: