Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADF de Subirats implanta un sistema de vigilància forestal, amb càmeres de videovigilància

Fa uns dos mesos que des de l’ADF de Subirats controlen la massa forestal del municipi gràcies a sis càmeres de videovigilància situades en punts estratègics que els permeten tenir visió en temps real

De fet, diumenge passat a la tarda van detectar des d’aquestes càmeres l’incendi que es va produir a Torrelavit.
El sistema, pioner a la comarca, es coordinarà en un futur amb la Federació d’ADF Penedès Garraf per tal de monitoritzar en temps real diferents massissos forestals, com explica el Coordinador Operatiu del Penedès Garraf Ramon Llopart. De moment, s’han instal·lat aquestes 6 càmeres que transmeten les imatges en directe via internet i que poden ser observades des qualsevol dispositiu amb connexió a internet com pot ser un telèfon mòbil, una tauleta o un ordinador.
Llopart remarca què el sistema permet conèixer l’estat real del foc i de les condicions climàtiques i per tant fer també una activació dels operatius necessaris més ajustada a les necessitats. A més, permet controlar tant la vesant de l’Ordal com la de Sant Sadurní al mateix temps.
Aquest sistema ja està en funcionament i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats i Wifi Penedès, a més dels voluntaris de l’ADF que han dedicat el seu treball i esforç per ajudar a cobrir el cost econòmic dels equips.
El sistema seria similar al de les càmeres de control de trànsit, i com explica Albert Mallofré, que ha estat el responsable tècnic del projecte, la principal complicació ha estat trobar connexió a la xarxa d’internet i de subministrament elèctric en els punts que es consideraven òptims per a la vigilància. En aquesta qüestió va ser important la col·laboració de Wifi Penedès.
Es preveu que aquesta xarxa es pugui anar estenent per tot el territori de l’àmbit del Penedès i Garraf de cara a l’estiu de l’any que ve, si la prova pilot d’enguany funciona bé, amb la idea d’actuar el més aviat possible si es detecten signes d’incendi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: