Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de la comarca han iniciat les proves de selectivitat a la UPC a Vilanova

Com a la resta de Catalunya, els alumnes de l’Alt Penedès que volen accedir als estudis universitaris han iniciat avui les proves de la selectivitat.

En el cas dels centres de l’Alt Penedès, els exàmens es fan a les aules de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Vilanova.
Aquest primer matí s’han estrenat amb l’examen de castellà, llengua i literatura. Les primeres sensacions eren de nervis, però al mateix temps tranquil·litat com explica la alumna de l’Eugeni d’Ors Núria Giner, ja que hi ha estat treballant aquests darrers mesos de cara a aquests exàmens.
L’Andrea Tortosa és alumna també de l’Eugeni, i explicava en sortir del primer examen que tot i estar un xic espantada abans de començar, ja es trobava més tranquil·la.
En general doncs, sembla que les primeres sensacions han estat bones, tot i els nervis inicials que recorda Patricia López, estudiant de l’IES Alt Penedès.
Per part del professorat que els ha acompanyat, la sensació també era que un cop superats els nervis d’iniciar les proves, la resta de la jornada s’afronta amb més tranquil·litat. Josep Blasco és professor de l’Eugeni d’Ors.
En aquest primer dia d’exàmens la normalitat ha estat la tònica en les primeres hores. El president del Tribunal de les Proves d’Accés a la Universitat, Joan Gómez, recordava també que de cara als propers anys el sistema es mantindrà similar a l’actual a Catalunya.
Després d’aquesta primera jornada de dimarts els exàmens continuaran fins dijous, i després s’haurà d’esperar a conèixer els resultats per tal de saber si hauran aconseguit la nota de tall suficient per poder accedir als estudis universitaris que desitgen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: