Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’any vinent podria haver-hi una seu a Vilafranca per tal que els alumnes de l’Alt Penedès poguessin fer les proves de selectivitat

Aquest matí els alumnes de l’Alt Penedès han iniciat les proves de selectivitat a Vilanova, amb una cert a sensació de saturació bàsicament per el fet que ha augmentat el nombre d’estudiants. Uns 700 alumnes del Garraf i l’Alt Penedès han omplert les aules del campus de Vilanova per realitzar aquestes proves, i en les matèries comunes s’ha produït una certa saturació, com reconeixia Joan Gómez, coordinador PAU Garraf.

Una possible solució passaria per què de cara al proper curs hi hagués una seu a Vilafranca que pogués acollir els alumnes dels instituts de l’Alt Penedès que són de fet la majoria dels que en aquests moments s’examinen al campus de Vilanova.
Pel que fa als primers exàmens que s’han fet aquest matí, sembla que el de llengua castellana ha estat força assequible, com explicaven la Imma Galofré, de l’Institut Alt Penedès i l’Aleix Baños, de l’Escola Montagut.
De fet però, de la prova de castellà se’ns dubte quedarà una paraula per el record de molts estudiants, catàfora. Se’ls `preguntava què és una catàfora, i sembla molts no ho sabien. Es tracta d’una figura literària que s’utilitza per anticipar part del discurs que encara no s’ha enunciat o esmentat.
Els alumnes tenen uns exàmens generals i uns específics. En la fase general s’examinen de quatre matèries comunes: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, i història o història de la filosofia. En la fase específica es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: