Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major de Vilafranca genera un impacte econòmic de 878.000 euros, segons un estudi

Cada euro invertit en la Festa Major reverteix en 4’3 euros en producció de béns i serveis a la zona.

La Generalitat de Catalunya publica periòdicament el fulls de difusió DeCultura, que ofereixen una anàlisi sobre les darreres dades disponibles relacionades amb el món de la cultura. Una de les últimes aportacions ha estat l’estudi ‘Impacte econòmic d’esdeveniments de cultura popular i tradicional a Catalunya: Festa Major de Vilafranca del Penedès’.

Segons aquest document, la Festa Major de Vilafranca genera un impacte econòmic, en termes de producció, d’uns 878.000 euros, i un increment de la riquesa a l’Alt Penedès de més de 415.000 euros anuals, calculat a partir del valor afegit brut que es crea. Cada euro invertit en la Festa Major reverteix en 4’3 euros en producció de béns i serveis a la zona.

Quant al perfil dels assistents, un de cada tres és el primer cop que va a la festa i el 96% afirma que tornarà en properes edicions. El 43% dels visitants són de fora de l’àrea d’influència de l’Alt Penedès, dels quals la meitat provenen del Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat.

La despesa diària mitjana per persona és de 25’3 euros, la majoria dedicats a restauració i oci nocturn.

L’estudi es pot consultar a l’apartat de Dades culturals del web de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: