Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca recupera la valuosa talla romànica de sant Joan evangelista

A partir del 15 d’abril fins el 22 de juny es podrà visitar al VINSEUM de Vilafranca el tercer capítol de l’exposició Jo, Joan.

Aquesta exposició pretén cosir la història i el retorn d’una obra singular de l’art romànic català i les causes que la porten a Vilafranca. La talla arriba després d’haver estat objecte d’una restauració acurada i d’una anàlisi científica de materials, dirigida per l’equip tècnic del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El director de VINSEUM Xavier Fornos explica que els objectius de l’exposició són posar en valor les col•leccions que guarda VINSEUM i mostrar els avenços en el coneixement de la peça tant a nivell històric com en els materials.

Serà el retorn de la figura de sant Joan a la seva ubicació definitiva a l’exposició permanent de VINSEUM. Un retorn que comptarà amb una acció participativa que tindrà lloc el dia de la cloenda, el dimecres 22 de juny a les 8 del vespre.

La inauguració serà aquest divendres a les 8 del vespre a la capella del VINSEUM. El museu també ha preparat activitats paral•leles, com una xerrada amb l’antropòleg Jordi Abella el dissabte 30 d’abril a les 12 del migdia i la visita guiada a l’exposició el dissabte 4 de juny a les 12 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: