Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Troben les restes d’un nen de fa més de 2.700 anys al jaciment de la Font de la Canya

Troben les restes d’un nen de fa més de 2.700 anys al jaciment de la Font de la Canya

Un grup de joves del programa de garantia juvenil troba les restes d’un nen de fa més de 2.700 anys al jaciment de la Font de la Canya.

Segons expliquen els responsables de l’excavació en un comunicat, l’esquelet, de més de 2.700 anys, ha estat localitzat dins d’una sitja preibèrica, un dipòsit d’emmagatzematge de cereals propi de l’època, que ha estat reutilitzada com un tomba. La troballa és rellevant ja que aquest tipus de jaciment arqueològics no acostumen a contenir despulles humanes i perquè en la fase posterior d’època ibèrica els difunts se solien incinerar.

L’esquelet de l’infant s’ha trobat en posició horitzontal i recobert amb tovots, uns maons de l’època fets de fang i palla. Aquestes característiques donen indicis de l’existència del possibles rituals d’enterrament practicats.

Demà està previst que els arqueòlegs procedeixin a extraure l’esquelet per corroborar si sota els tovots s’hi troben restes d’aixovar, les ofrenes materials pròpies dels enterraments que aportarien més informació sobre l’individu i el seu estatus social.

Les restes arqueològiques les han trobat un grup de 16 joves, de 16 a 29 anys, que participen en un programa formatiu a Avinyonet del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: