Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha estrenat amb èxit de participants el Concurs de Pintura Vilafranca Cultura

Organitzat per la Secció de Belles Arts del Casal de Vilafranca el concurs s’iniciava dissabte a les 10 del matí amb l’obertura de les inscripcions.

Els pintors tenien vuit hores per reflectir l’ambient de la diada de Sant Jordi damunt els quadres i optar als dos premis, el primer dotat amb 1.000€ lliurat per l’Ajuntament de Vilafranca i el segon de 400€ i lliurat per el Casal.

El veredicte es va fer públic a les 7 de la tarda, al vestíbul del Teatre del Casal.

El primer premi va ser per Antonio Darias, de Sabadell, amb una perspectiva de la cruïlla del carrer dels Ferrers i el carrer Graupera.

El guanyador del premi es mostrava satisfet del resultat.

El segon premi va ser també per un artista de Sabadell, Joan Coch, que va pintar una imatge de la diada de Sant Jordi a la plaça de Sant Joan.

Coch destaca les característiques d’un concurs de pintura ràpida com aquest.

El concurs agafa el relleu de l’antic concurs de pintura ràpida organitzat durant alguns anys per la Secció de Belles Arts coincidint amb l’aniversari del Casal al mes de setembre, però que en la represa compta amb un abast territorial més ampli, una dotació econòmica molt superior, la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i un nom del certamen que el vincula plenament amb la ciutat.

 

En la seva primera edició el Concurs de Pintura Ràpida Premi Vilafranca Cultura ha comtat amb la participació de 26 artistes, xifra que el president del Casal, Miquel Àngel Garcia, valora molt positivament. L’obra guanyadora del primer premi passa a ser propietat de l’Ajuntament de Vilafranca i l’obra guanyadora del segon premi, passa a ser propietat del Casal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: