Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el primer concurs de pintura ràpida Premi Vilafranca Cultura en commemoració del 65è aniversari de la Secció de Belles Arts

Aquest any el Casal commemora el 65è aniversari de la Secció de Belles Arts de l’entitat i ho fa amb un conjunt d’actes que tindran lloc des del mes d’abril fins al setembre, amb l’objectiu de donar visibilitat a la pintura i a la trajectòria històrica de la secció.

El primer acte serà el concurs de pintura ràpida pels carrers de la vila que es durà a terme durant la diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, el tema serà “Vilafranca per Sant Jordi. Ambient de carrers i places”. El concurs permetrà veure com treballen els pintors participants al carrer. A més, el concurs vol recuperar un dels actes principals que havia fet la secció en els darrers anys.

El concurs té voluntat de continuïtat. El Segon Tinent d’Alcalde de Vilafranca Aureli Ruiz diu que, coincidint amb la diada de Sant Jordi, serà una oportunitat única per fer present la pintura entre llibres i roses.

Durant el mes d’agost també hi haurà una exposició d’alumnes i mestres al Fòrum Berger que s’inaugurarà en el marc de la Festa Major de Vilafranca.

Una de les entitats que col•labora amb el conjunt d’actes és la Fundació Pinnae i el director tècnic Antoni Gistau s’ha mostrat satisfet per aquesta commemoració.

El concurs de pintura ràpida tindrà lloc entre les 10 del matí fins les 6 de la tarda i podran participar artistes majors de 16 anys. Les inscripcions es realitzaran al vestíbul del Teatre Casal entre les 10 i 11 del matí i les obres s’hauran de lliurar abans de les 5 de la tarda.
El veredicte final es farà públic a partir de les 7 de la tarda en el qual el guanyador s’endurà una dotació de 1.000€ i el segon classificat 400€. Les bases del concurs es poden trobar al web de Penedès Cultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: