Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manuel Milian Mestre defensa una tercera via com solució al conflicte entre Catalunya i Espanya

L’exdirigent del PP, que dilluns va presentar el seu llibre “Els ponts trencats” a l’Agrícol, considera que la ruptura entre Catalunya i Espanya no és definitiva i és partidari d’una tercera via entre l’aventura independentista i l’immobilisme irresponsable.

El director d’El 3 de Vuit, Ricard Rafecas, va fer la glossa del llibre, que conjuga autobiografia i assaig polític, de qui va ser un dels artífexs del Pacte del Majèstic.
De fet, Milian es refereix a tres ponts entre Catalunya i Espanya en el transcurs de la transició política, en els quals ell hi va intervenir. El primer va ser un intent d’acostament entre Manuel Fraga i Jordi Pujol, que va fracassar. El segon, el més sorprenent. L’arribada de Josep Tarradellas.
I un tercer pont va ser el Pacte del Majèstic entre Pujol i Aznar. Segons Milian el pacte va donar majoria absoluta al PP amb Aznar i a partir d’aquí es van trencar els ponts.
El llibre ha estat per l’autor també una revisió de vida que el porta a reflexionar perquè es troba tan allunyat del partit que ja ajudar a fundar.
A la presentació, Ricard Rafecas va destacar que Manuel Milian és un home bo que té voluntat de diàleg per trobar solucions als problemes.
El periodista, polític i tertulià Manuel Milian, és fill d’una família valenciana de dretes i respecte al debat polític actual és dels qui consideren que l’encaix entre Catalunya i Espanya encara és possible i, per tant, que el pols actual es pot resoldre en l’anomenada tercera via.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: