Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca es mostra contrari a que l’ajuntament s’adscrigui com a administració responsable del Ricard Fortuny

Ahir a la tarda, poques hores abans de la reunió del consell del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny en la que s’havia d’aprovar que l’Ajuntament de Vilafranca sigui adscrit com a administració responsable representants del Partit Popular convocaven als mitjans de comunicació per donar a conèixer la seva oposició frontal a la proposta.

El regidor, Josep Ramon, recorda que és la Generalitat qui té les competències en temes de salut i sanitat. Tot i reconèixer que les finances del centre estan plenament sanejades i tenen números positius, Ramon recorda que en altres aspectes que són competència de la Generalitat, com les llars d’infants o l’escola de música, el que ha passat és de l’administració superior ha anat reduint o fins i tot suprimint les aportacions econòmiques, i creu que això podria passar en el futur amb el Ricard Fortuny. Per això creu que haurien de ser administracions superiors les responsables.
Josep Ramon apunta que un cop l’ajuntament assumeixi ser l’administració responsable haurà de fer front a les reclamacions que es puguin derivar dels 200 treballadors del centre. També assenyala que tot i les finances sanejades el Ricard Fortuny té un endeutament que podria condicionar la capacitat d’endeutament de l’ajuntament en un futur.
En aquest sentit des del PP assenyalen que han demanat un informe a l’interventor municipal per clarificar quines podrien ser les afectacions de l’adscripció. També recorden que haurà de ser finalment el Ple de l’Ajuntament el qui acabi aprovant o no aquesta nova responsabilitat, i Josep Ramon ha assegurat que el PP hi votarà en contra.

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: