Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Paton Soler recull 71 cançons per a mainada d’arreu de Catalunya en el seu disc “Marrameu”

El cantautor penedesenc Paton Soler ha presentat el que és el seu darrer dics, un recull de cançons per a la mainada que ja es pot trobar a la venda. En aquest cas es tracta d’un treball editat per Audiovisuals de Sarrià i que té la particularitat que s’hi poden trobar fins a 71 cançons per a la mainada de les 7 franges lingüístiques dels països catalans.

Un disc a més, en que Soler ha estat molt ben acompanyat ja que hi ha fins a 45 duets i un centenar de persones que hi ha col·laborat entre músics i cantaires.
En una visita a Ràdio Vilafranca per tal de presentar el disc, Paton Soler ha explicat que es tracta d’un encàrrec d’Audiovisuals de Sarrià, que té una col·lecció adreçada als més petits.
Soler reconeix que moltes de les cançons que s’hi recullen ja estaven editades en altres discs seus, però hi ha una vintena que són noves. Comenta també què cal tenir present que tot i que aquestes cançons hagin pogut sonar al Penedès, ara tindran ressò arreu del territori gràcies a la difusió que en farà la discogràfica.
L’edició és força acurada, i compta amb un llibret on es recullen els orígens de les cançons que composen el treball. Un fet important per Paton Soler.
Aquest disc és també d’alguna manera un retorn als orígens musicals de Paton Soler, ja que el primer treball que va publicar fa uns 40 anys amb el grup La Tramuntana va ser editat per Audiovisuals de Sarrià i amb un pròleg de Pere Tàpies. En aquesta ocasió, també compta amb un pròleg del vilanoví Pere Tàpies.
A més Soler remarca que el disc és d’alguna manera un homenatge a Xesco Boix, el dibuix de la portada és obra de Boix, tot un referent en el món de l’animació infantil a casa nostra.
El disc es pot trobar a les llibreries habituals de Vilafranca i també a les botigues de Cal Vicentó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: