Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptora Isabel Clara Simó ha presentat la seva darrera novel.la “Jonàs”

La sala d’actes de l’Agrícol acollia divendres al vespre un acte organitzat per la llibreria La Cultural. Elvira Mestres, coordinadora d’un dels grups de lectura de la Biblioteca Torres i Bages, presentava la novel•la “Jonàs” tot conversant amb l’autora, Isabel Clara Simó.

La novel.la explica la història de l’Àlex, llatinista barceloní que viatja a Nova York per participar en un congrés. Allà hi coneix Jonàs, un fotògraf hàbil i creatiu, i hi descobreix la seva sexualitat oculta. L’Àlex és culte, neuròtic, pedant i enormement sensible, i en Jonàs és una bellesa, que commou tots els qui el coneixen. L’amor sorgeix entre tots dos i decideixen viure en parella. Aviat, però, la tragèdia marca la seva relació.
La mort de la mare fa tornar l’Alex a Barcelona, on s’ha d’enfrontar a una família hostil i a una societat que no l’acaba d’entendre.
Amb una escriptura plena de diàlegs i introspeccions, Isabel-Clara Simó presenta una novel·la realista, psicològica i intimista sobre el descobriment de l’homosexualitat, però també i sobretot sobre la crisi contemporània del jo.
Hi ha alguns passatges del relat molt emocionants, en els que la situació porta al protagonista a enfrontar-se a ell mateix.
En el transcurs de la conversa a l’Agrícol Isabel Clara Simó va explicar que sempre li han interessat les històries de personatges exposats a la marginació. També apuntava que té molts amics homosexuals als quals ha fet preguntes íntimes per poder plantejar els seus personatges a la ficció.
Isabel-Clara Simó, és doctora en Filologia romànica, ha exercit l’ensenyament i el periodisme. Les seves nombroses obres l’han feta mereixedora dels premis literaris més importants, com ara el Premi de la Crítica del País Valencià 1986 per Ídols, el Premi Crítica Serra d’Or 1993 per Històries perverses o el Premi Sant Jordi 1993 per La salvatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: