Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La poetessa veneçolana Cristina Falcón ha compartit la seva experiència creativa amb alumnes de 3erESO del Eugeni d’Ors

La sala d’actes del Institut Eugeni d’Ors va acollir dijous la visita de la poetessa Cristina Falcón, veneçolana resident a l’estat espanyol des de fa més de vint anys. El motiu és que els alumnes de 3er d’ESO d’aquest institut han estat treballant sobre el seu llibre “Memoria Errante”.

Una obra que recull i expressa, a través de la poesia, la seva experiència de més de vint anys vivint fora del seu país.
Falcón comenta que és un llibre molt personal, que manifesta la necessitat de reconstruir-se un mateix quan s’és fora de casa. El llibre està estructurat en diferents capítols que recullen les seves etapes vitals en tots aquests anys.
Falcón, que es va emocionar en l’inici de la trobada quan alguns dels alumnes van llegir alguns dels seus poemes davant seu, va qualificar l’experiència de molt positiva, ja que els alumnes van mostrar força interès per el llibre i per la seva manera de treballar. Falcón els va explicar que escriure l’havia ajudat a superar la seva experiència, dura però al final sempre positiva. I que li havia agradat també comprovar que l’activitat havia ajudat a que els alumnes manifestessin les seves vivències en alguns casos d’immigració però també amb la possibilitat de conèixer i entendre els sentiments dels altres.
Per a molts d’aquests alumnes, la lectura de “Memoria Errante” va ser la primera aproximació a la poesia i en van quedar força satisfets. En acabar molts d’ells van aprofitar la presència de l’autora per tal de demanar-li que els signes el llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: